Επιλέξτε γλώσσα:

discover

ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

  • food01
  • food02
  • food03
  • food04
  • food01
  • food02
  • food03
  • food04

Η τοπική κουζίνα της Μήλου συνδέεται άρρηκτα με το περιβάλλον, το έδαφος, το μικροκλίμα, αλλά και τον πολιτισμό και την ιστορία του νησιού. Κυρίαρχη θέση κατέχουν τα «πιταράκια» με γέμιση από τοπικό πιπεράτο ξερό τυρί και διάφορα αρωματικά. Η «καρπουζόπιτα» είναι παραδοσιακή γλυκιά πίτα και το «κουφέτο» είναι γλυκό του κουταλιού, που φτιάχνεται από ψίχα γλυκού κολοκυθιού με μέλι και αμύγδαλα. Επίσης, ο διάσημος Μηλέικος πελτές από ντόπιες ντομάτες θα είναι μάλλον το πρώτο που θα αλείφετε στο ψωμί σας όπου και αν καθίσετε για φαγητό. Σε κάθε γωνιά της Μήλου, υπάρχουν όμορφα ταβερνάκια και φιλόξενοι άνθρωποι που θα σας προσφέρουν τα καλύτερα πιάτα τους ώστε να γνωρίσετε τη γαστρονομία της Μήλου καλύτερα. Λαχανικά απ’ τους κήπους τους, φρέσκα ψάρια, διαλεχτά κρέατα, και τοπικά τυριά μαγειρεμένα σε πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές. Φυσικά, ότι αρέσει πιο πολύ στον ουρανίσκο σας μπορείτε να το πάρετε μαζί σας φεύγοντας από μαγαζιά με τοπικά προϊόντα. Προμηθευτείτε λοιπόν βαζάκια με γλυκό κουφέτο, ντόπια τυριά, μέλι, πελτέ, κάπαρη και ότι άλλο ορέγεστε ώστε να διατηρήσετε για καιρό ζωντανή την αίσθηση από τις διακοπές στη Μήλο!