ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Το “Miloterranean Geo Experiences”  απευθύνεται σε όλους εσάς που θέλετε να γνωρίσετε τη Μήλο σε βάθος και να ανακαλύψετε κάθε κρυμμένη ομορφιά της μοναδικής της φύσης και του σπάνιου τοπίου της. Μια επιστημονική ομάδα από γεωλόγους, μεταλλειολόγους, δασολόγους, χαρτογράφους και ιστορικούς έχει ετοιμάσει λεπτομερώς χαρτογραφημένες διαδρομές και επιμελημένα κείμενα ξενάγησης για να σας κάνουν και εσάς λάτρεις της Μήλου, όπως είναι οι ίδιοι.  Ακολουθώντας την παρέα τους σε συναρπαστικές διαδρομές θα έχετε την τύχη να γνωρίσετε τη μοναδική γεωλογία του νησιού, το πλούσιο μεταλλευτικό παρελθόν και παρόν και το ιδιαίτερο φυσικό περιβάλλον του τόπου. Μια ως τώρα «κρυφή» Μήλος θα αναδυθεί μπροστά στα μάτια σας… μην τη χάσετε!

 

ΚΑΤΑΔΥΣΗ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Όσο όμορφη είναι η Μήλος στα φανερά, άλλο τόσο όμορφη είναι και στα πιο κρυφά της σημεία. Μην χάσετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε τον φανταστικό υποβρύχιο κόσμο της Μήλου! Λόγω της ηφαιστειογενούς της προέλευσης, ο βυθός της έχει μυστηριώδεις σπηλιές-κατοικίες πολλών θαλάσσιων οργανισμών. Ένα από αυτά είναι και η γνωστή σε όλους μας θαλάσσια φώκια Monachus. Θα συναντήσετε ακόμη θαλάσσιες χελώνες, αράχνες, καραβίδες, αστακούς, μπαρακούντα, μαγιάτικα και κάθε λογής ψάρι, καθώς και υπέροχα πολύχρωμα γυμνοβράγχια. Η φωτογραφική μηχανή θα σας απαθανατίσει και η ανάμνηση αυτής της εμπειρίας θα μείνει ανεξίτηλη!

 

ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Ο γύρος της Μήλου με σκάφος ή ιστιοφόρο είναι μία μοναδική εμπειρία που επιβάλλεται να ζήσετε! Η Μήλος έχει αμέτρητες παραλίες, αλλά ευτυχώς κάποιες από αυτές είναι προσβάσιμες μόνο δια θαλάσσης… και λέμε ευτυχώς γιατί διαφορετικά δεν θα είχε κανείς την ευκαιρία να ζήσει αυτό το υπέροχο ταξίδι!

Τα διάσημα θαλασσινά Μετέωρα ή αλλιώς το Κλέφτικο, η σμαραγδένια σπηλιά της Συκιάς, τα Γλαρονήσια, οι Αρκούδες είναι κάποιες από τις απρόσιτες παραλίες της Μήλου που πρέπει να δείτε και να κολυμπήσετε. Κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά σε παραλίες μαγευτικές με απόκρυφα σπήλαια και ορυκτό πλούτο. Βουτήξτε, κολυμπήστε, παίξτε, φωτογραφηθείτε και ανακαλύψτε μόνοι σας γιατί η Μήλος έχει φανατικούς επισκέπτες και γιατί ψηφίζετε κατά συρροή ως το νησί με τις καλύτερες παραλίες!

Υπάρχουν αρκετά σκάφη, καΐκια και ιστιοπλοϊκά που προσφέρονται για θαλάσσιες εκδρομές και έχετε την ευχέρεια της επιλογής, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας και τη διάθεσή σας. Τα περισσότερα σκάφη αναχωρούν καθημερινά από τη μαρίνα στο λιμάνι του Αδάμαντα, αλλά και από τα Πολλώνια, τον Κήπο και την Αγία Κυριακή. Κάποια κάνουν ολόκληρο το γύρο του νησιού, άλλα βάζουν στο πρόγραμμα και τη γειτονική Κίμωλο και άλλα πηγαίνουν σε επιλεγμένες παραλίες. Στις περισσότερες εκδρομές συνήθως προσφέρεται και φαγητό, αφού οι ώρες είναι αρκετές. 

Ότι και να επιλέξετε, ένα είναι σίγουρο… θα περάσετε αξέχαστα και θα παρακαλάτε να μην τελειώσει ποτέ!

 

 

ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗ ΜΗΛΟ

Όταν βρίσκεσαι στη φύση, καταλαβαίνεις τη ζωή διαφορετικά. Αισθάνεσαι τον άρρηκτο δεσμό του ανθρώπου με την φύση και απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις αυτό που η γη, ο αέρας, τα ζώα, τα φυτά και το νερό συνθέτουν. Το νησί της Μήλου είναι καταπληκτικό και τα τοπία του μοναδικά όλες τις εποχές του χρόνου! Στο Asterias Boutique Hotel μπορείτε να συμμετέχετε και να παρακολουθήσετε διάφορες αγροτικές εργασίες, αν αφεθείτε στα έμπειρα χέρια μας. Οργανώνουμε δραστηριότητες στο αγρόκτημά μας και το τυροκομείο μας, που έχουν σχέση με τη φροντίδα των ζώων, όπως βοσκή, άρμεγμα, καθαριότητα, αλλά και με την τυροκομική δραστηριότητα προς παραγωγή τοπικών γαλακτοκομικών προϊόντων, όπως φρέσκου γάλακτος, γιαουρτιού και τυριού. Έτσι, μπορείτε να βιώσετε και εσείς τον αγροτουρισμό στη Μήλο! Ελπίζουμε να σας μείνει αξέχαστο!